Het is winter, volgens de kalender althans. Maar hoe het weer zich ook gedraagt, feit blijft dat we in deze periode veel last hebben van vocht in huis. Vocht dat kan leiden tot schimmels, die op haar beurt weer kunnen leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Gelukkig is er wel wat aan te doen om vocht in huis tot een minimum te beperken.

Hoe maak je je huis weer gezond?

Schimmel in de badkamer, te herkennen aan de zwarte puntjes op de muur en in de voegen van de tegels, is helaas een veelvoorkomend probleem. Heb je last van schimmel dan is die eenvoudig te verwijderen met een schimmelvreter of met chloor. Functioneel, maar het zijn helaas niet de meest mensvriendelijke producten. Gebruik als alternatief liever een zuurstofbleekmiddel. Heb je de badkamer schimmelvrij gemaakt dan is het zaak om de ruimte altijd goed te ventileren en droog te stoken. Zet de ramen open, óók in de winterperiode, sluit ramen en deuren na het ventileren en zet daarna de verwarming aan, zodat de ruimte goed kan nadrogen.

NOOIT MEER BESLAGEN SPIEGELS, DEUREN EN TEGELS

Denk je aan het renoveren/verbouwen van de badkamer? Denk dan goed na over het materiaal dat je gaat gebruiken. Bouwen met natuurlijke (bouw)materialen heeft grote gezondheidsvoordelen. Zo zorgt het gebruik van kleipleister voor een gezonde woonomgeving. Zorgt er zelfs op de badkamer voor dat vocht en schimmel voorgoed tot het verleden behoren.