Het is een vraag die ik de afgelopen weken vaak heb moeten beantwoorden aan mensen die wilden weten wat American Clay kleipleisters nu precies zijn.

Wandafwerking duurzaam?

Niet veel mensen associëren duurzaam met wandafwerking, heb ik gemerkt. Als het gaat om de afwerking en inrichting van een woning of kantoorgebouw, gebruikt men de traditionele afwerkingsmogelijkheden van verf, kalk stuc, behang en tegenwoordig ook beton ciré. Stuk voor stuk producten die chemisch zijn of giftige stoffen bevatten. Niet echt duurzaam dus.

Natuurlijk(e) kleipleisters

De kleipleisters van American Clay zijn wel duurzaam en dus een goed alternatief voor bovenstaande wandafwerkingen. Omdat het hier om natuurlijk materiaal gaat hebben de kleipleisters nog veel meer voordelen. Ze zijn onder andere stof- en vuilafstotend, vochtregulerend, schimmelvrij en, zoals Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen, neutraliseren ze ook positieve ionen die van onze elektronische apparaten vrijkomen. Ruimtes met American Clay kleipleisters stralen hierdoor een natuurlijk rust uit en zijn prettig om in te verblijven.