Mensen kijken vaak alleen naar de decoratieve aspecten van producten als zij kiezen voor een bepaalde afwerking van hun muren en plafonds. Een kleur en/of structuur zorgt voor de gewenste afwerking van de ruimte. Waar dan aan voorbij gegaan wordt is dat de meerderheid van deze producten vol zitten met giftige stoffen. Daarnaast “doen” deze producten niets extra’s voor het leefklimaat in de ruimtes waarin ze zijn aangebracht.

American Clay is hier de gezonde uitzondering op.

 Klei is goed voor je

Dit was dan ook de voornaamste reden van Croft Elsaesser, de oprichter van ons bedrijf, om de kleipleisters te ontwikkelen. Een product maken dat gezond is voor verwerker en gebruiker en dat bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast heeft klei vele bewezen positieve eigenschappen. De kleipleisters van American Clay zijn onder andere vochtregulerend, vuil- en stofafstotend, geur absorberend, schimmelvrij, geluiddempend en ze neutraliseren de straling die vrijkomt van onze moderne apparatuur.  Dit alles zorgt ervoor dat ruimtes waarin American Clay is aangebracht bijzonder prettig aanvoelen om in te verblijven.

 Natuurlijke luxe

Croft wilde hierbij echter niet dat er concessies werden gedaan op een ander belangrijk punt, namelijk de uitstraling. Onze kleipleisters zijn daarom zeer decoratief en geven iedere ruimte een natuurlijke, luxe uitstraling. Om dit te bereiken experimenteerde hij met afwerkingsmogelijkheden en gebruikte hij natuurlijke mineralen om ons kleurenpalet te ontwikkelen. De kleipleisters variëren onderling door verschil in kleikorrelgrootte, waardoor je verschillende texturen kunt aanbrengen, van grof tot glad. Meer dan 240 kleuren die je in de natuur terug kunt vinden en die UV bestendig zijn, dus niet vervagen. Hierdoor kun je elke gewenste sfeer creëren.

 In mijn volgende blog vertel ik meer over de gezonde eigenschappen van onze kleipleisters. Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een persoonlijke kennismaking en rondleiding in onze showroom.