American Clay, naturally beautiful walls


American Clay pleisters zijn een natuurlijk en ecologisch product om elk interieur mee af te werken. Onze pleisters bieden een zeer goed alternatief voor de reguliere cement, kalk en gips gebonden pleisters, maar dan zonder chemicaliën. Daarnaast hebben onze pleisters een duurzame en niet vervagende kleur, een rijke structuur en veel diepte die men niet vindt in andere pleisters.

Er zijn veel praktische voordelen aan American Clay. Het laat zich eenvoudig repareren. Schroefgaten of scheuren door werking van de muur zijn geen probleem. Het is niet nodig om de hele muur opnieuw te pleisteren, reparatie kan eenvoudig plaatselijk worden uitgevoerd. En ook vlekken of tekeningen van de kinderen op de muur zijn eenvoudig te verwijderen. Stof heeft geen vat op het pleisterwerk. De muren geven niet af, blijven stofvrij en zijn daardoor ideaal voor mensen met een allergie.

Een natuurlijk product

Wij zien ons graag meegroeien in de duurzame bouwsector door ons aandeel te leveren met een mooie, gezonde en duurzame wandafwerking voor gezondere huizen en bedrijven. American Clay is toegewijd aan natuurbehoud en respecteert de wereld waarin wij leven. De herkomst, het recycleproces en het lage onderhoudsniveau van American Clay geeft ons de mogelijkheid hierin ons steentje bij te dragen. American Clay heeft ‘Zero-Waste’. Het product is altijd te hergebruiken. Niets ervan hoort thuis op de afvalberg. Het is niet giftig, niet in productie maar ook niet in gebruik. Het is duurzaam. De kleuren vervagen niet. De muur hoeft nooit meer opnieuw geschilderd te worden.

‘Leave nothing but your footprint’

De bedenker van American Clay, oprichter en directeur, Croft Elsaesser, is een geweldige alleskunner. Hij was een uitblinker in scheikunde op de middelbare school, maar dacht er nooit aan om dit te gebruiken voor zijn toekomst. In 1994 had hij zijn eerste baantje in de bouw waar hij veel in de afwerking van wanden en plafonds deed. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in de technieken van wand afwerkingen. Het probleem wat hij daar elke keer tegen kwam was dat bijna alle hedendaagse producten vol zitten met chemicaliën. Dat stimuleerde hem om op zoek te gaan naar een alternatief. Dit vond hij in oude technieken en natuurlijke materialen: klei. Hij was helemaal weg van deze grondstof en ging op zoek naar een manier om deze te verbeteren. Na twee jaar van experimenteren en onderzoeken kwam hij achter de vele voordelen van de grondstoffen en waren de American Clay pleisters klaar voor de grote productie. Inmiddels was er patent aangevraagd dat in 2009 werd gegeven. Met dit eerste patent op zak neemt Croft de uitvinderstitel van zijn opa, de heer Edward M. Sorensen, over met 21 patenten op zijn naam en vindingen die tegenwoordig nog altijd worden gebruikt.

American Clay is een prachtig product waar wij uren over kunnen vertellen. Beleef het zelf en kom de pleisters van dichtbij bekijken in onze showroom. We ontmoeten u graag

American Clay - Productbrochure

9

American Clay klei pleisters

American Clay klei pleisters

American Clay klei pleisters

American Clay