Mensen kijken vaak alleen naar de decoratieve aspecten van producten als zij kiezen voor een bepaalde afwerking van hun muren en plafonds. Een kleur en/of structuur zorgt voor de gewenste afwerking van de ruimte. Waar dan aan voorbij gegaan wordt is dat de meerderheid van deze producten vol zitten met giftige stoffen. Daarnaast “doen” deze producten niets extra’s voor het leefklimaat in de ruimtes waarin ze zijn aangebracht.

American Clay is hier de gezonde uitzondering op.

 Klei is goed voor je

Dit was dan ook de voornaamste reden van Croft Elsaesser, de oprichter van ons bedrijf, om de kleipleisters te ontwikkelen. Een product maken dat gezond is voor verwerker en gebruiker en dat bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast heeft klei vele bewezen positieve eigenschappen. De kleipleisters van American Clay zijn onder andere vochtregulerend, vuil- en stofafstotend, geur absorberend, schimmelvrij, geluiddempend en ze neutraliseren de straling die vrijkomt van onze moderne apparatuur.  Dit alles zorgt ervoor dat ruimtes waarin American Clay is aangebracht bijzonder prettig aanvoelen om in te verblijven.

 Natuurlijke luxe

Croft wilde hierbij echter niet dat er concessies werden gedaan op een ander belangrijk punt, namelijk de uitstraling. Onze kleipleisters zijn daarom zeer decoratief en geven iedere ruimte een natuurlijke, luxe uitstraling. Om dit te bereiken experimenteerde hij met afwerkingsmogelijkheden en gebruikte hij natuurlijke mineralen om ons kleurenpalet te ontwikkelen. De kleipleisters variëren onderling door verschil in kleikorrelgrootte, waardoor je verschillende texturen kunt aanbrengen, van grof tot glad. Meer dan 240 kleuren die je in de natuur terug kunt vinden en die UV bestendig zijn, dus niet vervagen. Hierdoor kun je elke gewenste sfeer creëren.

 In mijn volgende blog vertel ik meer over de gezonde eigenschappen van onze kleipleisters. Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een persoonlijke kennismaking en rondleiding in onze showroom.

 

Nu het donkerder en kouder wordt trekken we meer en meer naar binnen. Je kijkt om je heen in je eigen huis en probeert een sfeer te creëren, waarin jij en je naasten zich prettig voelen. Het interieur van alle ruimtes waarin wij verblijven vinden wij tegenwoordig belangrijker dan ooit. Maar hoe creëer je de juiste sfeer?

Belang van de juiste wandafwerking

Daar kunnen de kleipleisters van American Clay heel goed bij helpen. Veel mensen weten niet dat juist de wandafwerking een bepalende factor is bij het verkrijgen van de gewenste sfeer in een ruimte. Door de mooie, natuurlijke uitstraling van onze kleipleisters, de meer dan 240 kleuren en de verschillende manieren van afwerken, is het mogelijk om in iedere ruimte het gewenste gevoel te creëren. Van een mediterrane uitstraling in de badkamer, tot de koele, rustgevende sfeer van een bergmeer in je slaapkamer, met de kleipleisters van American Clay is bijna alles mogelijk.

Natuurlijk leefklimaat

Een ander belangrijk aspect van onze kleipleisters zijn de vele voordelen op het gebied van leefklimaat bevordering. American Clay onderscheidt zich van alle andere wandafwerkingsproducten door haar positieve bijdrage aan een aangenaam woonklimaat  Onze kleipleisters zijn vochtregulerend, vuil en stof afstotend, vrij van giftige stoffen en ook schimmel hecht niet. Daarnaast is het zo dat door de natuurlijke negatieve lading die klei heeft, straling van moderne apparatuur wordt geneutraliseerd, waardoor elke ruimte met kleipleisters van American Clay een prettige rust uitstraalt en bijzonder aangenaam is om in te verblijven.

Wil je een goede basis voor een sfeervolle leefomgeving? Ga dan voor de kleipleisters van American Clay.

Het is weer herfst. Tijd van wind, regen en de mooiste kleurstellingen. De natuur heeft een prachtig kleurenpalet, iets waarvan ik elk jaar weer geniet. De herfst tovert de bomen om in een kleurexplosie van geel, rood, groen en bruin en alle schakeringen die daartussen zitten. Dat gecombineerd met een najaarszon die op verschillende momenten van de dag zorgt voor een perfecte belichting, maakt dat de herfst mijn favoriete seizoen is. Een lust voor het oog.

Natuur als inspiratie

Wij bij American Clay hebben iets met natuurlijke kleuren. Dat is terug te zien in ons uitgebreide kleurenpalet van meer dan 240 natuurlijke kleuren. Hierbij is de natuur onze inspiratiebron. Elk landschap en elk jaargetijde is terug te vinden in de kleuren die wij gebruiken voor onze kleipleisters. Dit maakt het mogelijk om elke ruimte waar onze kleipleisters zijn verwerkt een mooie en natuurlijke uitstraling te geven. Het maakt elke ruimte prettig om in te verblijven.

Natuurlijk en kleurvast

De natuurlijke mineralen, oxiden en okers in onze kleuren zorgen ervoor dat de afwerking van nature bestand is tegen UV-stralen en dus niet zal vervagen, anders dan met kleurstoffen op petroleum- en chemische basis. Dit maakt het steeds opnieuw schilderen of sauzen overbodig.

Ben je na verloop van tijd toch toe aan een andere sfeer of kleur? Met 1 laagje klei tover je weer een nieuw seizoen en een nieuwe uitstraling in elke ruimte.

Nieuwsgierig naar de eindeloze mogelijkheden van onze natuurlijk kleipleisters? Kom dan een keer langs bij onze showroom, of neem contact met mij op voor een afspraak. Ik vertel je graag meer over onze prachtige, natuurlijke producten.

Paul

kleipleister in herfstkleuren

 

Het is een vraag die ik de afgelopen weken vaak heb moeten beantwoorden aan mensen die wilden weten wat American Clay kleipleisters nu precies zijn.

Wandafwerking duurzaam?

Niet veel mensen associëren duurzaam met wandafwerking, heb ik gemerkt. Als het gaat om de afwerking en inrichting van een woning of kantoorgebouw, gebruikt men de traditionele afwerkingsmogelijkheden van verf, kalk stuc, behang en tegenwoordig ook beton ciré. Stuk voor stuk producten die chemisch zijn of giftige stoffen bevatten. Niet echt duurzaam dus.

Natuurlijk(e) kleipleisters

De kleipleisters van American Clay zijn wel duurzaam en dus een goed alternatief voor bovenstaande wandafwerkingen. Omdat het hier om natuurlijk materiaal gaat hebben de kleipleisters nog veel meer voordelen. Ze zijn onder andere stof- en vuilafstotend, vochtregulerend, schimmelvrij en, zoals Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen, neutraliseren ze ook positieve ionen die van onze elektronische apparaten vrijkomen. Ruimtes met American Clay kleipleisters stralen hierdoor een natuurlijk rust uit en zijn prettig om in te verblijven.

 

Je kunt tegenwoordig niet meer om het woord duurzaamheid heen. Overal om ons heen komt het
woord duurzaamheid voor. Of het gaat om vervoer, voedsel, energie, bouwen…, duurzaamheid staat
hoog op de lijst. Langzaamaan zijn zich steeds meer mensen ervan bewust dat wij meer moeten
letten op wat wij doen en hoe wij het doen. Dat betekent vaak bewuste keuzes maken. Nu is het nog
al te vaak zo dat wij in onze consumptiemaatschappij kiezen voor de goedkoopste en daardoor de
makkelijkste oplossing. De prijs speelt daarbij vaak een rol. Een voorbeeld: Ik vind biologisch vlees
erg lekker en de productie ervan gaat gepaard met minder energie- en waterverbruik, dus goed voor
het milieu. Echter is biologisch vlees over het algemeen duurder dan vlees uit de schappen van de
supermarkt. Dat is dus niet voor iedere portemonnee en ook niet voor de mijne. Echter door te
kiezen om niet iedere dag vlees te eten, maar goede en betaalbare alternatieven, wordt het
biologische vlees ineens wel betaalbaar.

Als het gaat om wonen kun je een soortgelijke vergelijking maken. Of je nu een nieuwbouw huis
hebt, of een bestaande woning, de kans is groot dat je probeert om zoveel mogelijk
energiebesparend en duurzaam bezig te zijn. Isolatie, slimme thermostaten, zonnepanelen, lucht- en
afzuigsystemen. Wel duur allemaal. En wat blijft er dan over voor de rest van je huis? Wat smeer je
bijvoorbeeld op het hout, plafonds en muren? Vaak wordt het dan de goedkoopste oplossing; verf,
tegels, latex, behang of gips. Stuk voor stuk producten die niet duurzaam zijn en vol zitten met giftige
stoffen.
Als je ook hier duurzaam bezig wilt zijn is er nu een serieus alternatief. De kleipleisters van American
Clay zijn natuurlijk, 100% duurzaam en vrij van giftige stoffen. Geschikt voor wanden en plafonds
zorgen ze voor een prettig leefklimaat in elke ruimte van je huis. De eigenschappen van deze
kleipleisters hebben enorm veel voordelen, die betrekking hebben op de gezondheid en het
welbevinden van mensen.

En ja, ik geef toe, het is zeker niet het goedkoopste product op de markt. Maar als je even
doorrekent ben je uiteindelijk tóch voordeliger uit. Met American Clay hoef je namelijk je wanden
maar één keer aan te brengen en je hebt er je leven lang plezier van. Kleine beschadigingen repareer
je heel eenvoudig en met een nieuwe laag in een andere kleur heb je op termijn weer een heel
andere look and feel.

Meer weten over de American Clay? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kun jij ook zo genieten van het thuiskomen na een paar weken heerlijk op vakantie geweest te zijn? Lekker weer in je eigen huis, je eigen vertrouwde bed, je eigen badkamer... Maar dan valt je oog op iets zwarts aan het plafond en in de voegen tussen de tegels. Het is schimmel. Een vaak weerkerend probleem in vochtige ruimtes, zeker als ze een tijdje even niet gebruikt zijn.

 

Nu zijn er gelukkig middelen op de markt om dit probleem te verhelpen. Ze doen ook nog wat ze beloven, maar na zo’n behandeling ruikt het nogal chemisch in de badkamer. Deze middeltjes met giftige stoffen zijn natuurlijk niet zo best voor het milieu, maar ze werken wel. Tijdelijk.

Schimmel kan in een badkamer, maar ook op andere plekken in huis, altijd terugkomen. Maar er is een product dat ervoor zorgt dat de schimmel op je plafonds en wanden wegblijft. De kleipleisters van American clay geven schimmel geen kans om zich te hechten. Muren en plafonds waarop American clay is aangebracht blijven 100% schimmelvrij. Daarnaast zijn de kleipleisters vochtregulerend, waardoor zelfs de spiegel in de badkamer niet meer zal beslaan tijdens het gebruik van de badkamer. Met American clay in je huis behoort schimmel tot het verleden. En door de prachtige natuurlijke uitstraling, de talloze verwerkingsmogelijkheden en kleuren kun je elke sfeer creëren die je je  maar kan wensen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om die fijne mediterrane sfeer in huis te halen en zo de vakantie nog een beetje te verlengen.


Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs voor een kijkje in onze showroom.

Het is winter, volgens de kalender althans. Maar hoe het weer zich ook gedraagt, feit blijft dat we in deze periode veel last hebben van vocht in huis. Vocht dat kan leiden tot schimmels, die op haar beurt weer kunnen leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Gelukkig is er wel wat aan te doen om vocht in huis tot een minimum te beperken.

Hoe maak je je huis weer gezond?

Schimmel in de badkamer, te herkennen aan de zwarte puntjes op de muur en in de voegen van de tegels, is helaas een veelvoorkomend probleem. Heb je last van schimmel dan is die eenvoudig te verwijderen met een schimmelvreter of met chloor. Functioneel, maar het zijn helaas niet de meest mensvriendelijke producten. Gebruik als alternatief liever een zuurstofbleekmiddel. Heb je de badkamer schimmelvrij gemaakt dan is het zaak om de ruimte altijd goed te ventileren en droog te stoken. Zet de ramen open, óók in de winterperiode, sluit ramen en deuren na het ventileren en zet daarna de verwarming aan, zodat de ruimte goed kan nadrogen.

NOOIT MEER BESLAGEN SPIEGELS, DEUREN EN TEGELS

Denk je aan het renoveren/verbouwen van de badkamer? Denk dan goed na over het materiaal dat je gaat gebruiken. Bouwen met natuurlijke (bouw)materialen heeft grote gezondheidsvoordelen. Zo zorgt het gebruik van kleipleister voor een gezonde woonomgeving. Zorgt er zelfs op de badkamer voor dat vocht en schimmel voorgoed tot het verleden behoren.

Vanaf heden is er een nieuwe uitgebreide gebruikshandleiding te downloaden.
U kunt deze vinden onder: Professionals/technische informatie/downloads.

Of u gebruikt deze link

Indien u vragen heeft met betrekking tot de verwerking van American Clay, kunt u altijd contact opnemen met onze technische ondersteuning. Deze kunt u bereiken per telefoon op 024-7370298 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.